Produse alimentare

Articole

Share

Ulei presat la rece din semințe dovleac

Ulei presat la rece din semințe dovleac, 100% natural, decantat natural și nefiltrat, vâscos, de culoarea rubinului, dar totodată și o culoare verzuie, datorită clorofilei, cu gust plăcut de semințe de dovleac.
Are triplu rol : alimentar, terapeutic și cosmetic.

Conține: vitamine: A, D, E, F, K, complex de B-uri, zinc, calciu, fier, proteine, acizi grași polinesaturați, Omega 3, 6 și 9, bogat în caroten ( de aici și culoarea uleiului)

Beneficii: folosit în scop terapeutic este recunoscut pentru puterea sa de a distruge paraziții intestinali (efect antihelmintic) foarte repede, acționează la nivelul terminațiilor nervoase și menține un tonus muscular sănătos, ajută în tratarea afecțiunilor de prostată, afecțiuni ale ficatului, stimulează tractul intestinal și ameliorează constipația.
Are puterea de a se absorbi integral în organism într-un timp foarte scurt, cu efecte benefice în aproape toate afecțiunile gastrice.
Proprietățile sale antioxidante protejează celulele de radicalii libeli și contribuie la păstrarea sistemului imunitar cât mai sănătos.
De asemenea, are rol în a produce insulină și de a regla activitatea pancreasului, însă și de a-l proteja.
Este un bun distrugător al grăsimilor rele aflate pe artere și vene, dar are proprietăți și la nivelul funcțiilor endocrine.
Toate aceste beneficii se pot vedea în timp, prin introducerea în alimentație a uleiului de dovleac.
Uleiul din semințe de dovleac nu are proprietăți doar interne asupra organismului, ci și externe.

Astfel că la nivel cosmetic, previne vergeturile, dă elasticitate pielii, hidratează în profunzime, lasă pielea catifelată.
Folosit ca mască de păr, la nivelul scalpului, ajută la reglarea seboreei, îndepărtarea mătreții și regenerarea părului.
Tratarea unghiilor cu ulei din semințe de dovleac le ajută să rămână tari, cu aspect frumos și să nu se exfolieze.

Uleiul din semințe de dovleac, dă savoare preparatelor culinare.

Recomandări de utilizare: se recomandă a fi utilizat în stare crudă, astfel uleiul din semințe dovleac poate fi adăugat la final în supe-creme, ciorbe, preparate din paste, bruschete, salate de orice fel, aperitive atât tradiționale, cât și exclusiviste.